دوره نیمه حضوری (دانشگاه نیمه حضوری)
در برخی از موارد دوره تحصیلی نیمه حضوری عنوان میشود. این دوره های عموما به شکل یک هفته در میان برگزار شده و روزهای تشکیل کلاس هم در روزهای پایان هفته میباشد. مانند چهارشنبه و پنجشنبه. یعنی تعداد کلاسها اگر 16 هفته در حالت عادی باشد در این دوره 8 هفته خواهد بود. دانشجویان مم به پرداخت هزینه به دانشگاه میباشند که هزینه ی آن به مراتب پایین تر از هزینه های نوبت دوم خواهد بود. دانشگاه غیرحضوری در مدرک تحصیلی عنوان نیمه حضوری نیز درج خواهد شد و شما جهت شرکت در مقطع دکتری هیچ مشکلی نخواهید داشت.
دوره مجازی (دانشگاه مجازی)
در این نوع دورهها شما از طریق کامپیوتر شخص خود در منزل و با اتصال به اینترنت حداقل پرسرعت ADSL میتوانید از طریق فضای مجازی وارد کلاس درسی شده، صدای استاد را شنیده، بعضا در صورت داشتن سوال از وی سوالات را بپرسید. اما همه موارد به شکل مجازی خواهد بود. تنها در پایان ترم شما مم به حضور فیزیکی در محل دانشگاه خواهید بود. و امتحانات پایان ترم به شکل معمول برگزار خواهد شد.
پردیس خودگردان (دانشگاه هایی با پردیس خودگردان)
برخی از دانشگاه ها اقدام به تاسیس شعبه هایی در خارج از شهر خود کرده اند که نام آن را پردیس خودگردان گذاشته اند. این دانشگاهها شهریه ای بعضا بسیار سنگین تر از شهریه های نوبت دوم دریافت می کنند. اما مدرسین این دانشگاه ها معمولا از همان اعضای هیات علمی دانشگاه خواهند بود. در نهایت از عنوان پردیس در مدرک استفاده می شود.
https://isanatgaran.com/virtual-degree/
از آنجایی که افراد قبول شده در این دوره ها با رتبه های بالا هستند شاید بتوان نتیجه گرفت که سطح دوره نمی تواند در حد بالایی باشد. اما میتوان امیدوار بود با رتبه ی بالا نیز همچنان میتوان به نوعی مدرک برخی از دانشگاه های معتبر ایران را بدست آورد.